Maloletnički zatvor za ubistvo na Ledenoj steni

Sud-Nis.jpg

Zbog prošlogodišnjeg ubistva Nenada Jovanovića, 17-godišnji I. S. je nepravosnažnom presudom osuđen na 5 godina maloletničkog zatvora.

Kako je Južnim vestima potvrđeno u Višem sudu, sudija za maloletnike je izrekao najtežu i najdužu kaznu koju zakon predviđa.

To je najteža kazna koja po našem zakonu može da se izrekne maloletniku i za krivično delo ubistvo maksimalno je njeno trajanje od pet godina – kažu u sudu.

Posebne kazne su izrečene još dvojici maloletnika koji su okrivljeni zanasilničko ponašanje.

Po nepravosnažnoj presudi je za A. J. (16) i M. S. (17) izrečena vaspitna mera “pojačan nadzor od strane organa starateljstva”.

Protiv četvrtog mladića se vodi poseban postupak jer je punoletan.

Podsetimo, 19. maja prošle godine u niškom naselju Ledena stena je sa 4 uboda nožem ubijen 19-godišnji Nenad Jovanović.

Prema tada dobijem informacijama iz policije, trojica maloletnika od po 15, 16 i 17 godina i M. C. (21) su sačekali nesrećnog mladića ispred kioska u Ulici Bubanjski heroji i tu su najpre počeli da ga tuku. On je uspeo da pobegne u susednu Ulicu Nade Dimić, ali su ga sustigli i 4 puta uboli nožem.

Mladić je na putu do bolnice preminuo.

Sva četvorica osumnjičenih su pronađeni u toku noći.

Osumnjičeni i žrtva su od ranije poznati policiji zbog sumnje da su učestvovali u izvršenju krivičnih dela krađa, teška krađa i razbojništvo, zbog čega im je u prethodnom periodu podneto više od deset krivičnih prijava – saopštila je tada policija.

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Download Free WordPress Themes | Thanks to Themes Gallery, Premium Free WordPress Themes and Free Premium WordPress Themes
Kontakt
Free mockups
Free Web Hosting